۱۳۹۱ شهریور ۳, جمعه

یگان امداد و نجات حیوانات


دیده بان حقوق حیوانات: در پی زلزله اخیر شمال غرب کشور که باعث کشته و زخمی شدن شمار قابل توجهی از هموطنانمان شد، یگان امداد و نجات حیوانات جهت انجام ماموریت محوله شب گذشته به منطقه اعزام شد.
طبق هماهنگی های به عمل آمده تیمی متشکل از امدادگران جهت رسیدگی به امور حیوانات به مناطق زلزله زده عزیمت کرده اند. یگان امداد و نجات در این ماموریت وظیفه دارد جهت جلوگیری از تقابل مضر بین هموطنان عزیز و حیات وحش، نجات، درمان و تیمار حیوانات رهیده از خطر و جلوگیری از بروز هر گونه مشکل از جانب حیوانات در منطقه فعالیت کند.
یک گروه پشتیبانی مسوول انجام هماهنگی، تامین نیازها و تصمیم گیری در مورد موارد پیش بینی نشده خواهد بود. همچنین با توجه به محدودیت های احتمالی در خطوط ارتباطی تلفن و موبایل، گروه پشتیبانی مسوول ارتباط بی سیم با یگان اعزام شده و تا حد امکان پاسخگویی به بستگان عزیزان اعزامی خواهد بود.
طبق برنامه اولیه، امدادگران یگان امداد و نجات شب پنجشنبه مورخ ۲۶ امرداد از تهران به سمت منطقه اعزام شده و هم اکنون در منطقه حضور دارند.
بنا به اخبار واصله، رها شدن احشام و حیوانات در منطقه و عدم حضور هیچ گروه فعال مرتبط با حیوانات موجب شده شایعه حضور حیات وحش در تاریکی شب برای شکار این حیوانات موجب ترس هموطنان آسیب دیده شود. همچنین اجساد تعداد قابل توجهی از حیوانات زیر آوار مانده که با توجه به گرمای هوا در حال تجزیه است. تعفن حاصل خطر شیوع بیماری های خطرناک را ایجاد می کند. از طرفی هیچ گزارش مستندی از نجات یا امکان نجات حیوانات زنده رها شده و یا اسیر در آوار موجود نیست. گزارش های موثق از نزدیک شدن گرگ و شغال و شکار شدن رمه وجود دارد.
هماهنگی های به عمل آمده با ارگان های مسوول سبب خواهد شد باری هرچند اندک از دوش عزیزانمان در منطقه برداشته شود.
از ارگان های مسوول مستقیم در امور حیوانات تقاضا داریم ضمن تشکیل تیم امداد رسانی در سوانح طبیعی و اقدام جهت کمک رسانی به حیوانات در چنین شرایطی، از بروز هر گونه مشکل متقابل حیوانات و مردم سانحه دیده جلوگیری کنند.
با توجه به نیازمندی های این گروه، بعد فاصله و پیش بینی ۴ روز حضور این تیم در منطقه، جهت تامین هزینه اعزام، تجهیز و خرید لوازم امداد رسانی نیازمند کمک فوری مالی هستیم. برای اطلاع از شماره حساب به وب سایت این انجمن مراجعه کنید. 
داوطلبان اعزام به منطقه می توانند جهت ثبت نام در تیم کمکی از طریق فرم همکاری داوطلبانه، یا راه های ارتباطی اعلام آمادگی کنند تا در صورت نیاز بعد از توجیه به منطقه اعزام شوند (برای فرم همکاری یا راه های ارتباطی به وب سایت انجمن مراجعه کنید).

نویسنده : سعید نوری نشاط : ٥:٠٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۱/٥/٢۸
Comments پيام هاي ديگران (2)       لینک دائم

برخی نکات مهم در کمک رسانی از زبان حسام نراقی


مطلب زیر به نقل آقای سعید طهماسبیان است: قابل توجه دوستان (مخصوصا عزیزان احساساتی که برای امدادرسانی به زلزله زدگان آذربایجان دائما شماره حساب‌های مجهول اعلام میکنند و بدون برنامه ریزی و اطلاع از وضعیت فعلی منطقه در فکر ارسال اقلام و یا حضور فیزیکی هستند) : دقایقی پیش با حسام نراقی (از فعالان قدیمی NGOها) که در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر (تبریز) مستقر است تلفنی صحبت کردم. مواردی رو عنوان کرد که بسیار قابل توجه بود:
با سلام و احترام و جهت اطلاع همه دوستانی که نیت خیر دارند و می خواهند برای زلزله زدگان آذربایجان شرقی کمک کنند. من به دلیل شغلم در هلال احمر از روز اول در تهران و از روز دوم در تبریز در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر تبریز حضور دارم و مشغول به فعالیت شبانه روزی هستم. با توجه به این که دوستان از تهران و سایر شهرها و کشورها درباره نیازهای مردم حرف می زنند و تماس های دوستان با من در این مدت زیاد بوده و من تنها به همه می گویم که به اندازه کافی توسط هلال احمر کشور و خیرین استان آذربایجان و شهرهای اطراف در منطقه اقلام امدادی وارد شده است. اگر بخواهید انفرادی و جدا از برناهم اقدام کنید شاید کمک شما داده شود اما یقین دارم که هرز می رود. برای اطلاع همه اعلام می کنم که بهترین زمان کمک 2 هفته دیگر است چون در آن زمان کار امداد و نجات به انجام رسیده و به اندازه 1 ماه در محل امکانات تحویل همه مردم آسیب دیده شده است و شرایط آرامتر از امروز است و آن زمان می توانید با برنامه و براساس تجربه های بم 82 و لرستان 85 کارهایی کنیم که ماندگار باشد مانند تجهیز مراکز درمانی و آموزشی در روستاها.  این را هم بگویم که دولت بودجه های برزگی را برای بازسازی اینجا اختصاص داده است. برای همین هم موارد ذیل را جهت اطلاع شما اعلام می کنم و خواهش می کنم که به سایر ین هم اعلام کنید:
لوازم بهداشتی : شامل مسواک، شامپو، خمیردندان، لباس زیر زنانه و بچگانه بیشتر بعدش مردانه، حوله، صابون، مایع ظرفشوئی و دستشوِیی و موارد بهداشتی دیگر که خودتان در طول روز به آنها نیاز دارید.
با توجه به گرمای هوا و خطر بیمای عفونی براثر خوردن مواد غذایی فاسد شدنی که به اندازه کافی توسط هلال احمر و خیرین در منطقه توزیع شده است و نیازی به آنها در این زمان نیست بهتر است که به فکر تامین و ارائه جیره خشک (حبوبات، برنج، چای، قند و شکر، عدس و مواد غذایی مقوی که قدیما خورده می شد) را بهتر است که تامین کنید و از طریق هلال احمر (به این دلیل که ما در هلال احمر الان داریم جیزه های غذایی 1 ماهه را بسته بندی می کنیم و از روز 4 شبه کذشته داریم به جای غذاهای اضطراری (همان کنسروها) توزیع می کنیم. برای بچه ها اسباب بازی و بازی های فکری خوب است. وسایل ورزشی اما بدانید که الان سازمان جوانان هلال احمر درحال اجرای برنامه های آموزشی و تفریحی در قالب اردوهای محلی است. بهتر است که از انجام کارهای تکراری و موازی خودداری کنیم.
هلال احمر هم از همین مردم و از خود شماست به آن اعتماد کنید . ما در ستاد که هستیم و همه بچه های اینجا به خودشان اجازه نمی دهند از آب معدنی هایی که مردم اهدا کرده اند مصرف کنند و همه به این که گناه دارد اعتقاد دارند و ما برای خوراک روزانه خودمان در ستاد که آن هم سر زمان خودش انجا م نمی شود همیشه از مواد موجود در انبار ستاد خودمان مصرف می کنیم. باور کنید که هزینه هایی که به حساب های متفرقه و افراد ناشناس واریز می شود شاید به دست نیازمندان نرسد. پس به افراد معتمد خودتان در محل و یا ایران اعتماد کنید و به آنها با دادن پول در کار خیر یاری کنید.
براساس اصول مدیریت شرایط اضطراری در چند روز اول باز غذاهای سریع داد و برای هفته اول به بعد جیره خشک که افراد با پخت ان به زندگی عادی برگردند. این اقدام با تامین نیازهای اولیه تا 3 ماه ادامه دارد و بعد از آن افراد می توانند مستقل کار وزندگی کنند
یادتان باشد که ماهی دادن مال دوران قدیم بوده و یک زمانی ماهیگیری یاد دادن بود و توانمندسازی و در دوران ما نشان دادن راه دریا و راهنمایی افراد رایج است در جهان مدرن. می توانیم با اجرای اقدامات اصولی و استاندارد به توسعه محل کنیم کمک. حضور همه ما در محل میسر نیست اما همین که این جو زیبای حمایت آغاز شده باید ارج نهاد و همچنین که باید ببینیم خودمان چقدر برای مواجهه با شرایط سخت آماده ایم.
راستی یادم رفت غذای گرم در منطقه ندهید چون امکان بیماری و مشکلاتی سلامتی دارد. ضمنا اگر آمدید به منطقه در اولین روستا توقف نکنید و یادتان باشد که این 3 شهرستان (هریس/اهر/ورزقان) دارای بیش از 500 آبادی یا همان روستا است که تعداد نزدیک به 250 تا 300 تای آن بین 50 تا 100 درصد آسیب دیده و جاهایی هست که نیروهای ما برای رسیدن به آنها شاید 5 ساعت رانندگی و یا با بالگرد رفته اند.

ما از روز 3 شنبه برنامه لکه گیری و اطمینان از مراجعه به تمام روستاها را آغاز کردیم و امیدارم که تمام روستاهای دوردست را هم تا شنبه شب تمام کنیم. منطقه خیلی بزرگه و باید یادتان باشد که شما قطه ای هستید و اگر همه کمک هایمان را کنار هم بذاریم دریایی خواهد شد که قابلیت سیراب کردن را دارد والا تشنگی را با یک قطره درمان نتوان کرد.
نکته آخر این که اگر بتوانیم کارهایی توانمندسازی و برنامه های زمان بندی شده برای حمایت و کمک به مردمی که در شرایط عادی محروم هستند انجام دهیم آن زمان کارمان توسعه ای و پایدار است.
به این دلیل که از 6 صبح تا 3 صبح بیداریم و داریم کارها را در ستاد انجام می دهیم از همه دوستان می خواهم که به من پشت سرهم زنگ نزنند و با اس ام اس بگویند و من در زمانی که برای نفس کشیدن پیدا می کنم خودم زنگ می زنم و یا جواب ایمیل می دهم.
به امید این که همواره شاهد این شور و حمایت و همراهی همه با هم باشیم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر